9 Mart 2013 Cumartesi

En İyi Spor Filmleri -2


No. 8: The Hustler (1961)
Paul Newman’ın ‘Hızlı Edi’ ve Jackie Gleason’ın ‘Minnesota Fats’ isimli karakteri canlandırdığı 1961 tarihli ‘The Hustler’, kazanmak, kaybetmek ve her birinin hayattaki yerini anlatan üzücü ve dramatik bir hikaye.
No. 9: Remember the Titans (2000) Unutulmaz titanlar
Denzel Washington’un Virginia’da bir lise futbol takımının başına getirilen yeni koçu canlandırdığı 2000 yapımı ‘Remember the Titans’da zorunlu olarak bir araya getirilen farklı ırklardan oyuncular, takımın içinde bu sebepden oluşan güç savaşı ve gelişen arkadaşlıklar konu alınıyor.
No. 10: Bull Durham (1988) Boğa Takımı
Akıllıca yazılmış diyalogları ile “Bull Durham”, Kevin Costner tarafından canlandırılan ve ligin yaşlandıkca performansı düşen Crash Davis isimli kurt oyuncusu ile Tim Robbins tarafından canlandırılan genç ve yükselen yıldız Nuke LaLoosh etrafında dönen bir hikaye.
No. 11: Rudy (1993)
Gerçek bir hayat hikayesinden senaryosu uyarlanan ‘Rudy’ filmi ismini insan üstü bir azimle hayata sarılan Notre Dame Üniversitesi futbol oyuncusu Daniel “Rudy” Ruettiger’dan alıyor. ‘Sean Astin’in (Lord of the Rings’den Samwise Gamgee) canlandırdığı Rudy’nin zorluklar ve imkansızlıklar karşısında bitmek tükenmek bilmeyen azmi ve her konuda kararlılığı ile ‘Rudy’ sinemanın en ilham veren spor filmlerinden bir tanesi haline geldi. Rudy’nin gerçek hikayesi bize yüksek koyulan hedeflere ulaşmak diil ama asıl olan yolculuk sırasında kendimize kattıklarımız ve insanların çok çalışma ve azmi takdir ettiklerini gösteriyor.
No. 12: The Pride of the Yankees (1942)
Lou Gehrig’in hikayesi, ‘The Pride of the Yankees’ vizyona girdiği sene 11 Oskar adaylığı kazanmayı başarmış bir baş yapıt. Gary Cooper’ın, ‘Demir At’ı canlandırdığı filmde beyzbol ve sporun içinde geçenler gerçekci bir şekilde ele alınıyor.
No. 13: Slap Shot (1977) Müthiş Vuruş
Paul Newman’ın rol aldığı daha sonra 2.side çekilen Slap Shot, sezon sonunda dağıtılması planlanan “Charlestown Chiefs” hokey takımının Hanson kardeşleri kadrosuna katması ve ligin serseri takımı haline gelmelerinin öyküsü.
No. 14: Major League (1989) Birinci Takım
Celveland Indians takımının sahibi bilerek kötü bir takım bir araya getirir ve amacı takımın kaybetmesi ve bu sayede takımı Cleveland dışına taşıyabilmesidir. Bunu öğrenen oyuncular kazanmaya başlarlar. Corbin Bernsen, Tom Berenger, Wesley Snipes, Rene Russo ve Charlie Sheen gibi yıldız dolu bir kadroya sahip.
No. 15: Miracle (2004)
Spor tarihinin en büyük bozgunu sayılan Amerikan amatör oyuncuların dünya’nın en iyi Hokey takımı kabul edilen Rus takımını 1980 Kış Olimpiyatları’nda 4-3 yenmesi ile ilgili bir film sonunda 2004 yılında yapıldı. Kurt Russell’ın ünlü koç Herb Brooks’ı canlandırdığı filmde gerçek hokey oyuncularından kurulu bir kadro var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder