9 Mart 2013 Cumartesi

En İyi Spor Filmleri - 3


No. 16: Jerry Maguire (1996) Yeni Bir Başlangıç
Tom Cruise’un ahlaki değerleri yüksek olan bir spor menejerini ve Cuba Gooding Jr.’ın egosu yüksek bir Amerikan fultbolcusunu canlandırdığı filmde, Rene Zellweger’de Cruise’ın aşık olduğu kadın rolünde. Jerry Maguire, “Bana parayı göster” gibi klasikleşmiş repliklerinde bulunduğu ilham verici bir film.
No. 17: Brian’s Song (1971)
‘Spor’da kaybetmek var ama ağlamak yok’ denir ama bu eğer Chicago Bears yıldızı Gale Sayers ve takım arkadaşı Brian Piccolo arasında gelişen arkadaşlık ve Brian’ın amansız bir hastalıkla savaşı ise işler çok farklı oluyor.
No. 18: Hoop Dreams (1994)
Bir basketbol belgeseli olarak kabul edilen ‘Hoop Dreams’, iki Chicago basketbol yıldızı ve öğrenci olan William Gates ve Arthur Agee’nin günlük yaşamından kesitler sunuyor. Amerika’da yaşamın zorluklarınıda gösteren bu belgesel tarihdeki en çok gelir getiren 10 belgesel arasındada yerini aldı.
No. 19: Chariots of Fire (1982) Ateş Arabaları
1982 Yılında ‘En İyi Film’ Oskarını kazanan ‘Chariots of Fire’, 1924 Paris Olimpiyatlarında altın madalya’yı kazanmak için yarışan iki koşucunun sıra dışı ve ilham verici hikayesini anlatıyor. Hristiyanlığın Protestan mezhebine mensup Eric Liddell tanrıya daha yakın olmak için koşma sporuna gönül vermiş ve gücünü buradan alıyor. Musevi Harold Abrahams gerçeken koşmayı sevdiği için spora gönül vermiş ama aynı zamanda hak etmeyerek dini yüzünden alay edildiği durumlara düşüyor. ‘Chariots of Fire’da spor ve ortak amaçların nasıl insanları nefret dolu düşüncelerden kurtarabildiğini izliyoruz. Rekabet seven karakterleri dolayısı ile bu iki sporcu arkadaşlıklarını geliştiriyor ve Vangelis’in sıradışı güzellikteki müziği ile en sonda altın madalyaya beraber koşuyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder