9 Mart 2013 Cumartesi

En İyi Spor Filmleri -4


No. 20: The Longest Yard (1974) Buldozer
‘The Longest yard’ oyun kuruculuğunu Burt Reynolds’ın yaptığı ve bir grup suçlunun hapishane’nin zor şartlarında bir araya gelişi ve bir Amerikan futbolu takımı kurmasını konu alıyor. Zor şartlarda tutunacak bir dal arayan bu farklı karakterler sadist bir grup gardiyan ile dişe diş mücadele etmek zorundalar ve tek umutları kazanmak ….Burt Reynolds üniversite yıllarında gerçekten Florida Eyalet Üniversitesi Amerikan Futbol takımı için ter dökmüş bir oyuncu. Adam Sandler ile çekilen ikinci uyarlama ise bu filmin yanına bile yaklaşamıyor.
No. 21: A League of Their Own (1992)
“A League of Their Own”, gerçek bir lig olan Bayanlar Amerikan Beyzbol Ligi ile ilgili hayali bir hikaye. 2.Dünya Savaşı yıllarında, bayan sporcuların ciddiye alınmadığı bir ortamda, sadece beyazbol oynamaya çalışan sporcuların olduğu bir ligin anlatıldığı bu filmde Tom Hanks, Geena Davis, Lori Petty, Madonna ve Rosie O’Donnell gibi dev oyunculardan kurulu bir kadro var.
No. 22: For Love of the Game (1999) Aşk Oyunu
Kevin Costner’dan bir başka beyzbol filmi ama bu sefer aşk temasıda spor başarısı ile aynı şekilde ön planda. Billy Chapel (Kevin Costner) beyzbol’da başarılı ama aşk hayatında hataları olmuş ve kariyernin sonrların yaklaşmış bir oyuncuyudur. En son çıktığı oyunda tek başına ‘mükemmel oyun’ (herkesi oyun dışı bırakabilmek) ve bu oyun gelişirken kız arkadaşı ile olan ilişkisinide flashback’ler şeklinde izliyoruz.
No. 23: Eight Men Out (1988)
1988 yapımı, Black Sox takımının şike ile şampiyona maçını satmasına giden olayları anlatan ‘Shoeless Joe Jakson’ın etrafında dönen bir senaryo. D.B. Sweeney ve John Cusack gibi yıldızlardan oluşsan bir kadrosu var.
White Shadow (1978) Beyaz Gölge – TV Dizisi
Bir sinema filmi olmaması dolayısı ile sadece özel bir sıraya koyabilerek yer verebildiğimiz ‘White Shadow’ (Beyaz Gölge) toplam 2 sezon devam eden ve Kaliforniya’da bir lise basketbol takımı ile sakatlanarak NBA’i bırakmak zorunda kalan koçlarının maceralarını konu alan bir TV dizisi. Türkiye’de de oldukça fazla gösterilen Beyaz Gölge en iyi spor yapıtları arasında özel yerini alıyor.
Listeye girebilecek aklıma gelen diğer ses getirmiş spor temalı filmler:
Heaven Can Wait, Cinderella Man, White Men Can’t Jump, The Fighter, Coach Carter, Invictus, Love & Basketball, Talladega Nights, The Bad News Bears, Invincible, Ali, Karate Kid

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder