20 Mart 2013 Çarşamba

İntikam Filmleri


İntikam filmleri genelde ilgi çeken filmlerin başında yer alır filmin sonu mutlu sonla bitmişse tabir caizse tadından yenmez size en iyi 10 intikam filmini sunalım istedim

10 .Straw Dogs-1971 (Köpekler)


Amerika’daki şiddet dolu hayattan kaçıp İngiltere’ye yerleşen astrofizikçi David ve eşi Amy burada inşaat için görevlendirilen işçilerin tacizlerine maruz kalırlar. En sonunda patlama noktasına gelen David, onlara başkaldırınca olaylar alevlenir ve David’in evine saldırılar olur. İnanın Dustin Hoffman’ı hiç böyle izlemediniz.

9 .Man on Fire-2004 (Gazap Ateşi)

Meksika’da yaşayan emekli CIA tetikçi John Creasy alkolik ve çökmüş bir durumdadır . Eski dostunun tavsiyesi üzerine işadamı Samuel Ramos tarafından kızı ve eşini koruması için görevlendirilmiştir. Ufak kız Pita, Creasy’nin tekrar yaşama isteği duymasını ve tekrar gülmesini sağlar. Creasy de kızı çok sever. Küçük kız kaçırıldığında ise bunu yapan herkesi öldüreceğine yemin eder.

8 .The Virgin Spring-1960 (Kaynak)

14.yy İsveç’inde geçen bu karamsar ve etkileyici hikaye’de köylü ailenin bakire kızları çobanları tarafından tecavüze uğrayıp vahşice öldürülür. Kaderin bir cilvesi olarak çobanlar ölen kızın ailesinden sığınak ve yemek isterler. Kızlarını öldürenlerin bu çobanlar olduğunu anlayan baba bir intikam planı hazırlar. Bu Ingmar Bergman yapımı film En İyi Yabancı Film Oskarı’nın da sahibi olmuştur.

7.Get Carter-1971 (Yüzleşme)

Jack Carter, kardeşi bir trafik kazasında öldükten sonra evine dönen kindar ve ahlaksız bir Londra haydutudur. Kardeşinin bir cinayete kurban gittiğine inanan Carter, Newcastle yeraltı suç örgütlerini incelemeye başlar. Bir mafya babasının onu uyarıp şehri terketmesini istemesinden sonra zalimce intikam planlarına başlar. Bu film İngiliz Akademi ödülüne aday gösterildi ve 2000 yapımı olan yeni versiyonundan kat ve kat daha güzel olduğunu da belirtmek isteriz..


6.Mad Max-1979


Derilere bürünmüş Max Rockatansky (Mel Gibson), en iyi arkadaşı, karısı ve bebeği öldürüldükten sonra kendi kurallarını kendi koyan ve sorumluları bulup öldürmeye yemin eden bir cellada dönüşür. Olağanüstü araba sahneleri, motor kovalamaları ve sürekli şiddetin olduğu bu sürükleyici film intikam peşindeki bir anti-kahramanın hikayesini anlatıyor. İzlemediyseniz mutlaka bu klasik filmi izleyin.


5.Carrie-1976

Carrie White kolay kolay arkadaş edinemeyen utangaç bir genç kızdır. İlk adetine aşırı reaksiyon vermesini alay konusu yapan okul arkadaşlarından biri ona acır ve erkek arkadaşından onu mezuniyet balosuna davet etmesini ister. Bu arada Carrie’ye yaptıklarından dolayı baloya gitmesi yasaklanan başka bir kız Carrie’yi tüm okulun önünde rezil ederek intikamını alma planları yapmaktadır. Ama bu kızın bilmediği şey Carrie’nin doğaüstü güçleri olduğudur ve Carrie’nin intikamından kimsenin sağ kurtulamayacağıdır.

4.Death Wish-1974 (Öldürme Arzusu)

Barışçıl bir adam olan Paul Kersey bir mimardır. Ama karısı ve kızı evlerinde bir saldırıya uğrayınca işler değişir. Karısı ölür ve kızı da komaya girer. Patronu, Paul’un şehirden uzaklaşmasının ona iyi geleceğini düşünür ve onu bir müşteriyle görüşmesi için Arizona’ya gönderir. Silahlara meraklı müşteri ise Paul’le iyi anlaşır ve ona bir silah verir. Paul şehre döndüğünde silahını da yanında getirir. Yolda bir gaspçının onu soymaya çalıştığı sırada Paul hırsızı vurup öldürür. Ardından kontrolünü kaybeden Paul önüne çıkan herkesi vurmaya başlar.

3.Oldboy-2003 (İhtiyar Delikanlı)

Kızının doğumgününde Ho Dae-su sarhoş olur ve tutuklanır. En iyi arkadaşı No Joo-hwan onu karakoldan çıkarır. Eve dönüş yolunda bir telefon klubesine uğradıklarında Dae-su aniden ortadan kaybolur. Kaçırılan ve bir odada 15 yıl hapis tutulan Dae-su birgün aniden para, kıyafet ve bir cep telefonuyla salıverilir. Kendisini kaçıranlardan intikam almaya yemin eden Dae-su geçmişteki sırlarıyla yüzleşir.

2.Kill Bill-2003

Ana karakter ‘Gelin’ önceleri ‘Ölümcül Engerek Yılanı Suikast Takımı’nın bir üyesiydi. Takımın lideri de sevgilisi ‘Bill’di. Bill’in çocuğuna hamile olduğunu farkeden ‘Gelin’ bu hayattan kaçmak ister. Meksika’ya gider, orada genç biriyle tanışır ve düğün gününde Bill ve ekibinin saldırısına uğrar. Saldırıdan 4 yıl sonra ‘Gelin’ komadan çıkar ve çocuğunu kaybettiğini farkeder. Bebeğini ve hayatını elinden alan Bill ve çetesinin peşine düşer.

1.Once Upon A Time in The West-1968 (Bir Zamanlar Batıda)

Haydut Frank, güçlü bir tren yolu şirketi tarafından projelerini engellemeye çalışan herkesi öldürmesi için kiralanır. Ama Frank yanlışlıkla arazi sahibi Brett’i öldürünce işler karışır. Brett’in karısı intikam alması için 2 haydut tutar. Bu sanat eseri, “IMDB 250” ‘de 18. Sırada yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder